Formuleontwikkeling voor Horeca 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes in de horeca valt of staat met het kiezen van de juiste formule. Deze formule weerspiegelt de visie van de opdrachtgever en moet passen bij de uitstraling en locatie van het betreffende pand of terrein.

In deze formule zijn de volgende onderdelen tot een samenhangend geheel verwerkt:

  • De Locatie: Is dit in het centrum of in het buitengebied, betreft het een oud of een nieuw pand, hoe zijn de parkeermogelijkheden, wat zijn de bezoekers gewend, hoe is de bereikbaarheid.
  • De Presentatie: De uitstraling van het pand, het meubilair, de interieur decoratie, het kleurgebruik, de muziek (volume, genre), de kleding van het personeel, de beschrijving van het product, etc
  • De Prijs: dit is een belangrijk beslispunt voor de gast en dient in goede verhouding te staan tot het gebodene (prijs-kwaliteit verhouding).
  • Het Personeel: informeel of formeel, hoeveel service wordt er geboden, nadruk op klantvriendelijkheid en sfeer of juist op efficiëntie.
  • Het Product: wordt afgestemd op de doelgroep, die zich ook in dit product moet herkennen en het onderscheidend van de concurrentie.
  • Promotie: Hoe breng je je product naar buiten, waar adverteer je en op welke manier.

 

De culinaire elite stemt al deze onderdelen op elkaar af zodat er een goede formule ontstaat met een duidelijk concept. Dit vormt de basis voor een succesvolle exploitatie.

 

 

 

F&B concepten Horeca

Food & Beverage concepten

Food & Beverage concepten

Trends komen en gaan. Vooral F&B concepten zijn hieraan onderhevig. Het onwikkelen van het juiste concept is niet alleen sterk afhankelijk van deze trends maar ook van de locatie, het budget, de doelgroep en bv van de vaardigheden het personeel.

De laatste jaren gaan we steeds meer uit van eerlijke producten die in het zicht van de gast worden geproduceerd. Transparant , duurzaam en erg sfeervol. Low cost foodconcepten, of high end slow food producties. Het liefst werken we met open keukens, zodat de gast controle heeft op de versheid van de ingredienten en invloed heeft op de bereiding van de gerechten. Bovendien geeft een open keuken de gast een culinaire ‘experience’ met veel kleur en geur en kan een open keuken als culinair entertainment dienen als de kok er een ware kookshow van maakt.

Studiohoofddorp